Украинският президент Володимир Зеленски остро разкритикува днес нерешителността и слабостта на

...
Украинският президент Володимир Зеленски остро разкритикува днес нерешителността и слабостта на
Коментари Харесай

Зеленски ядосан на НАТО - нямало график за присъединяване на Украйна към алианса

Украинският президент Володимир Зеленски остро разкритикува през днешния ден " нерешителността " и " слабостта " на НАТО по въпроса за приемането на страната му за член на организацията, съобщи Франс прес.
Абсурдно е, че няма график за присъединение на Украйна към алианса, акцентира Зеленски. Той предизвести, че колебливостта на НАТО предизвиква съветския гнет.
Колебливостта " е уязвимост. И аз ще обсъдя намерено този въпрос на срещата на върха " на НАТО в Литва, написа на британски език в " Телеграм " Зеленски.
Разделенията в НАТО се чака да попречат на западния боен съюз да предложи на Киев дата за присъединение или да му насочи публична покана за участие на двудневната среща на върха, отбелязва Ройтерс.
" Безпрецедентно и неуместно е, когато не е избран период нито за поканата, нито за участието на Украйна. А в това време дори се прибавят неразбираеми формулировки за " условия " за поканата на Украйна ", написа Зеленски.
" За Русия това значи мотивация да продължи терора си ", добави той.
Всички страни членки признават, че вероятността за участие на Украйна е невъзможна, до момента в който страната е във война. Това би означавало международен спор: член 5 на Северноатлантическия контракт постановява, че нахлуване против една страна членка е еднакво на нахлуване против всички страни членки. Кремъл, от своя страна, към този момент предизвести НАТО, че ще има " доста отрицателни " последствия за европейската сигурност, в случай че Украйна бъде призната.
БТА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР